Ingredienser
Pannkakor:
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk bakpulver (valfritt)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt
smör att steka i
Köttfärssås:
500 g nötfärs
1/2 dl chilisås (felix sockerfria)
1 dl grädde eller creme fraiche
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
2 tsk gul curry
salt, peppar
2 dl riven ost till att toppa crepsen med
Instruktioner
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten eller mixa i mixer, går snabbare. Låt svälla i 5-10 minuter.
Hetta upp en liten stekpanna och lägg i smör, när smöret börjar bli brunt, häll i 0,5-3/4 dl smet. Sänk värmen omedelbart till medelstark värme. Vänd när pannkakorna fått fin färg. Upprepa. Att ha en het panna när smeten går i hjälper pannkakorna att flyta ut och de blir tunna.
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek lök och vitlök i lite smör, hacka ner köttfärsen och hacka tills allt är finfördelat. Rör ner resterande ingredienser, smaka av med kryddor. Låt allt puttra i 10 minuter.
Lägg en sträng köttfärssås på en pannkaka och rulla ihop, lägg med skarven nedåt.
Fördela riven ost på och gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.