Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Klassisk svensk sjömansbiff


Ingredienser

  • 1 kilo lövbiff
  • 1,5 kilo potatis eller kålrot/rotselleri
  • 4 stora gula lökar
  • 2 tsk salt
  • 2 st 33 cl ljus lageröl (lite till medel beska)
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 4 msk tamari soja (kikkoman)
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Skär lövbiffen i mindre bitar
  3. Skär potatisen i ca 5-6 mm skivor.
  4. Skala och skiva löken i ganska tunna skivor.
  5. Bryn löken i lite smör. Lyft ur. Bryn sedan köttet i smör på båda sidor i het panna. Det ska bara få yta på båda sidorna. Salta och peppra.
  6. Vispa ur pannan med vatten, fond, soja.
  7. Varva sedan potatisen, lök och lövbiff i en ugnsform. Börja och avsluta med potatisen.
  8. Häll buljongskyn över allt och även ölen. Lägg på lagerbladen och pepparn och lägg på lock. Låt gå i ugn i ca 1,5 timme.
  9. Lyft bort lagerblad och peppar vid servering.
  10. Servera smetana, saltgurka, persilja och rödbetor till.

Nutrition

  • Serving Size: 8