Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdiga Saffransmuffins med Cream Cheese fyllning


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

  • Sötning med sötma motsvarande 1,5 dl socker (tex Ica sötströ)
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl fet yoghurt
  • 1 msk vit rom
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Cream Cheese fyllning:

  • 75 g mjukt smör
  • 1,5 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
  • 1,5 dl pulvriserad sötning (mixa Ica sötströ i muxer till pulver eller använd sukrin melis)
  • 100 g naturell färskost som phuladelphiaost


Instructions

  1. Sätt ugnen på 200 gr. varmluft (175 gr varmluft vid stora muffins)
  2. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ut saffran i rom. Häll ner i smeten. Rör ner äggen och yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  3. Vispa ihop ingredienserna till cream cheesefyllningen.
  4. Portionera upp saffranssmeten till hälften i muffinsformar och skeda upp lite cream cheesefyllning och fyll upp med mer muffinsmet. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.