Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Plättsmeten:

2 ägg
1 dl sockerfri vaniljkvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 paket saffran
15 g vaniljproteinpulver *valfritt
kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
1 msk kanel + 1 msk sockerfri sötning

Lingongrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl lingon


Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
  3. Vispa grädden och rör ner 3/4 dl lingon. Klika ut på plättarna och garnera med resterande lingon.

Notes

Blir ca 8-9 plättar