Skriv ut

Kalkonbiffar i senap- och dragonsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • 1/2 gul lök
  • smör att steka i
  • 3 msk grädde
  • 1 ägg
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk dojonsenap dijon
  • 2 msk kalvfond
  • salt, peppar
  • Sås:
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 1 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek mjuk i smör i stekpanna. Blanda med övriga ingredienser till biffarna. Smeten kommer bli ganska lös. Stek på låg värme i smör i stekpanna tills biffarna är genomstekta.
  2. Koka upp grädde och creme fraiche och smaka av med dijon, dragon, tamarisoja och kryddor. Låt sjuda ett tag.