Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 kg kalvfärs
1 ägg
1 gul lök, finriven
1 dl riven parmesan eller pecorino
3 msk kalvfond
4 vitlöksklyftor, pressad
1/2 msk Italiensk salladskrydda
1/2 msk paprikapulver
2 krm svartpeppar
1 tsk chliflakes
Lite salt om det behövs (stek en köttbulle för att smaka av)
1 msk kinesisk soja
smör att steka i
Tomatsås:
2 msk olivolja
1 finhackad gul lök
800 g passerade tomater (Tex Mutti)
400 g pomodorini
1 lagerblad, krossat
2 tsk italiensk salladkrydda
1 tsk socker / sötning
1/2 msk pastakrydda (spaghettikrydda)
vitlökspulver
1–2 tsk salt (smaka av efter spaghettikryddan då den innehåller salt)
1–2 krm svartpeppar
Instruktioner
Låt havregrynen svälla i vätskan i 10 minuter.
Skala löken och riv den.
Rör ner övriga ingredienser i havregrynssmeten.
Fräs lök i lite smör, rör ner övriga ingredienser till tomatsåsen.
Rulla köttbullar och lägg på rad (runt crockpoten och inåt) i tomatsåsen. Lägg resterande köttbullar ovanpå. Lägg på locket och sätt crockpoten på LÅG i 5-6 timmar.
Efter några timmar, rör försiktigt med sked för att få ner de översta köttbullarna och se till så alla köttbullar ligger i tomatsåsen.
Servera köttbullarna med lite sås med valfri pastasort.