Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Indonesisk kycklinggratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

200 g shitakesvamp
700 g kycklingfiléer (kycklinglårfiléer fungerar också)
smör att steka i
salt, peppar
3 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 vitlöksolo eller 2 vitlöksklyftor
1 msk gul curry
1/2 msk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 röd paprika


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skiva svampen, skär varje kycklingfilé i 4 delar. Stek svamp och kyckling i lite smör, salta och peppar något. Låt curry fräsa med sista 2 minutrarna. Lägg över i ugnsform.
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar.
Koka upp grädde, fond, vitlök och mango chutney. Häll över kycklingen och svampen. Fördela paprikan över och sätt in i ugnen i 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.