Skriv ut

Köttfärssås Garam Masala

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • Garam Masala, 1 burk:
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen chili pepper
  • 0.75 msk svartpeppar
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 riven muskotnöt
  • Köttfärssås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • > 3 msk garam masalakrydda
  • 800 g nötfärs
  • 400 ml tomatkross av god kvalitet (Mutti)
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc. kalvfond
  • 1/2 dl finhackade dadlar
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och stek i smör, ghee eller kokosfett
  2. Rör ner garam masala och låt fräsa en stund.
  3. I en annan stekpanna stek nötfärsen, rör sedan ihop allt och rör ner tomatkross, kokosgrädde och kryddor. Smaka av med Garam Masala tills det känns lagom.
  4. Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.