Ingredienser
200 g smör
2 äggulor (kylskåpskalla)
1 msk färskpressad citronjuice (kylskåpskall)
salt, vitpeppar, cayennepeppar
Instruktioner
Smält smöret på medelvärme tills det är helt smält och börjar skikta sig. Skira det genom att försiktigt hälla över det klara smöret i en separat behållare, utan att få med det vita bottenslammet. Låt smöret vara varmt – men inte kokande – när det används.
Häll den kylskåpskalla citronjuicen och de kylskåpskalla äggulorna i en smal och hög skål. Sätt ner stavmixern och börja mixa.
Häll det varma smöret i en tunn och jämn stråle ner i äggblandningen medan stavmixern är igång hela tiden, helst i botten på skålen för att skapa en stabil emulsion.
När all vätska är blandad och såsen tjocknat, smaka av med salt, vitpeppar, lite cayennepeppar och eventuellt mer citronjuice.