Skriv ut

Heta räkor med vitlök, vitt vin och Zoodles

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 1/2 dl vitt vin
  • saften från 1 citron
  • 500 g skalade räkor
  • 3 strimlade zucchinis
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 msk hackad bladspenat
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Strimla Zucchinin.
  2. Lägg dem i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av i durkslaget.
  3. Finhacka lök och vitlök.
  4. Hetta upp en panna med olivolja och smör och lägg ner lökhacket + chiliflakes. Låt det fräsa tills det fått fin färg. Häll i vinet och citronjuicen, smaka av med salt och peppar.
  5. Låt allt sjuda i ca 2 minuter och rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut. Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega.
  6. Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4