Skriv ut

Hasselbacksbroccoli med halloumi

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
  • Kategori: vegetariskt

Scale

Ingredienser

4 små broccolihuvuden
1 halloumi 200 g
1 liten purjolök
1 dl creme fraiche
salt, peppar
körsbärstomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Ansa broccolistammen och skär bort dem så att broccolihuvudena håller ihop men står stadigt i en ugnsform.
Koka huvudena i 3-4 minuter i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och låt ånga av. Lägg huvudena i en ugnsform och skär skåror i dem.
Skiva broccolistammarna och broccolin och fräs i lite smör eller olja. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Fyll röran i skårorna och tryck ner halloumiskivor. Fördela överbliven lökröra mellan broccolihuvudena och lägg på tomaterna. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.