Ingredienser
- Ostbröd 4 stora:
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- 5 dl riven ost
- Burgare:
- 240 g halloumi
- Krispsallad
- 1 tomat
- 4 gurkskivor
- 1 avokado
- olivolja att steka i
- Picklad rödlök:
- 1 rödlök
- 1 citron
- salt
- Chilimajo:
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl chilisås
- chiliflakes
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Klicka ut 4 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund.
- Under tiden bröden är i ugnen, förbered den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa 1 citron över och blanda med 2 nypor salt. Låt stå ett tag.
- Blanda ihop chilimajon.
- Dela halloumiburgaren i 2 delar om det är en stor bit som MAX Hetta upp en stekpanna med olivolja eller kokosolja och lägg i halloumin. När bottnen fått en gyllenbrun yta, vänd halloumiburgarna och sänk värmen. Halloumin är klar när den är gyllenbrun på båda sidor.
- Dela 2 ostbröd på tvären och använd bottnen. Montera först chilimajo, sedan krispsallad, tomat och gurka, halloumiburgaren och sedan avokado och picklad rödlök.
- Servera!