Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Halloumiburgare med citronpicklad rödlök, avokado och chilimajo


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale
  • Ostbröd 4 stora:
  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost
  • Burgare:
  • 240 g halloumi
  • Krispsallad
  • 1 tomat
  • 4 gurkskivor
  • 1 avokado
  • olivolja att steka i
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • salt
  • Chilimajo:
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl chilisås
  • chiliflakes

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 4 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund.
  6. Under tiden bröden är i ugnen, förbered den picklade rödlöken. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Pressa 1 citron över och blanda med 2 nypor salt. Låt stå ett tag.
  7. Blanda ihop chilimajon.
  8. Dela halloumiburgaren i 2 delar om det är en stor bit som MAX Hetta upp en stekpanna med olivolja eller kokosolja och lägg i halloumin. När bottnen fått en gyllenbrun yta, vänd halloumiburgarna och sänk värmen. Halloumin är klar när den är gyllenbrun på båda sidor.
  9. Dela 2 ostbröd på tvären och använd bottnen. Montera först chilimajo, sedan krispsallad, tomat och gurka, halloumiburgaren och sedan avokado och picklad rödlök.
  10. Servera!