Ingredienser
- 100 g mjukt smör
- 1 dl sötning (tex Nick’s Use like sugar)
- 1 äggula
- knappt 5 dl Ica mandelmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljessens
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
- Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
- Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
- Blanda mandelmjöl och bakpulver.
- Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
- Lägg ett ark bakålåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten. Med tummen gör en grop i varje kaka och klicka i en klick hallonsylt i varje hål.
- Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
- De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 20