Skriv ut

Grymt god Fajitasgratäng

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

200 g naturell färskost
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost av god kvalitet
1 grillad kyckling
1 burk taco salsa (ca 225 g)
2 strimlade paprikor, gärna olikfärgade
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt, peppar
1 påse sockerfri fajitakrydda (eller blanda egen!)
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
lite japansk soja (gärna tamari)
3 dl riven ost
1 kvisttomat
smör/olja att steka i


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
  3. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja. Plocka isär kycklingen och rör ner med lökfräset. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ovanpå fraicheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills gratängen har fått fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8