Skriv ut

Fajitasgratäng LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost original
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 dl riven ost
  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk taco salsa (ca 225 g)
  • 1 hackad paprika
  • 1 hackad gul lök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • 1 påse sockerfri fajitakrydda (eller blanda egen!)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • lite soja
  • 3 dl riven ost
  • 1 tomat
  • smör/olja att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Blanda fraiche, philadelphiaost och ost. Bred botten på en gratängform med det.
  3. Fräs finhackad gul lök, strimlad paprika och vitlök i smör/olja. Plocka isär kycklingen och rör ner med lökfräset. Rör ner vatten, fajitakrydda, salsa, tomatpuré, soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ovanpå fraicheblandningen. Strö ost ovanpå, dekorera med tomatskivor och sätt sedan i ugn i ca 25 min.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills gratängen har fått fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8