Skriv ut

Grönpeppargryta (slowcooker)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl mörk balsamvinäger
  • 1,5-2 msk mortlad grönpeeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong eller fond
  • 2 msk tamari soja
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • smör att bryna köttet i
  • 2 dl syltlök

Instruktioner

  1. Bryn köttet i smör i het panna, lägg över i grytan.
  2. Skala och klyfta löken, skala morötterna och skär i stavar.
  3. Mortla grönpepparen och lägg allt utom syltlök och creme fraiche i grytan. Kör allt i crockpot / slowcooker i 8 timmar (low på crockpot) alternativt i 1,5 timmar på spisen. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar. När det är 30 minuter av tillagningstiden, rör ner creme fraiche och syltlöken rörs ner precis innan servering.
  4. Servera med valfritt tillbehör.