Skriv ut

Grillad kycklingsallad med senapsdressing

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk soja
  • 4 msk smält avsvalnat smör
  • 2 msk timjan
  • Salt och peppar
  • Senapsdressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk yellow mustard (heinz)
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk vinäger
  • Sallad:
  • 1 romansalladhuvud
  • 2 handfulla bladspenat
  • 8 körsbärstomater
  • 4 stora urkärnade gröna oliver
  • 1/2 rödlök
  • 1 paket knaperstekt bacon
  • 2 mjukkokta ägg
  • 1 avokado
  • 4 salladslökar, det vita

Instruktioner

  1. Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden övriga ingredienser: Strimla romansalladen och stek baconen och riv
  4. västerbottenosten.
  5. Lägg salladen på tallriken, toppa med kyckling, bacon och grönsaker och avsluta med senapsdressingen.