Ingredienser
2 kokta humrar, delade på längden
Grillmarinad:
2 msk olivolja
2 msk smält smör
2 vitlöksklyftor, riven
2 msk finhackad persilja
Rivet skal av ½ citron
1 nypa chiliflakes
Örtmajonnäs:
2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
2 msk finhackad dill, persilja eller gräslök
2 liten vitlöksklyfta, riven (valfritt)
Salt och peppar
Gratinering:
1 dl finriven parmesan eller tex gruyere
Sötpotatissallad:
2 sötpotatisar, skurna i större pytt storlek
1 mogen mango, tärnad
1 avokado, tärnad
1 liten rödlök, tunt skivad
1 näve babyspenat eller ruccola
1 paket feta (150 g)
Olivolja, salt, peppar
Dressing:
Skal och saft från 1 lime
1 tsk honung
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar
Topping (valfritt):
Rostade pumpakärnor eller cashewnötter
Örtmajonnäs:
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
1 msk finhackad dill, persilja eller gräslök
1 liten vitlöksklyfta, riven (valfritt)
Salt och peppar
Instruktioner
Blanda ihop marinaden.
Blanda ihop örtmajonnäsen och ställ kallt under tiden.
Lägg hummern på rygg. Håll i stjärten och sätt kniven bakom huvudet. Tryck ner kniven snabbt genom skalet och skär framåt genom huvudet.
Vänd sedan kniven och skär från huvudet ner genom stjärten.
Öppna hummern som en bok. Ta bort magsäcken (bakom ögonen) och den mörka tarmen som går längs stjärten.
Plocka ut köttet ur klor, ben och stjärt med hjälp av en liten gaffel eller hummerverktyg. Hacka ooch blanda med en större del av marinaden och nästan all ost.
Fyll skalen.
Rosta eller grilla sötpotatisen tills den är mjuk och gyllene.
Blanda dressingen.
Montera salladen: spenat i botten, sedan sötpotatis, mango, avokado, rödlök och feta. Ringla över dressing. Toppa med hackade nötter eller frö.