Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grekisk kycklingsoppa med ägg & citron (Avgolemono)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ingredients

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 tsk olja att teka i
400 g kycklingfilé eller 1 grillad kyckling
8 dl vatten
2 kycklingbuljong (tex fond du chef)
1 dl okokt ris eller 2 morötter eller valfria grönsaker
3 ägg
1-2 st citroner
100 g Fetaost
Bladspenat
salt /svartpeppar, chiliflakes


Instructions

Fräs lök och vitlök i lite matfett.
Häll på vatten och kycklingfond/buljong. Lägg ner kycklingfiléerna och ris/grönsaker. Smaka av buljongen med eventuellt mer salt. Låt puttra i ca 10 minuter. Ta upp kycklingen. Låt ris eller grönsaker koka tills de är mjuka. Dra i sär kycklingen med två gafflar och lägg tillbaka i soppan. Dra bort från grytan från värmen.
Vispa upp äggen. Pressa ner 1 citron. Vispa ner 1 dl buljong från soppan. Vispa tills äggblandningen är varm, vispa sedan ner ägg och citronblandningen i soppan. Viktigt att soppan är borta från plattan annars blir det äggröreklumpar.  Äggen reder soppan. Smaka av med salt och peppar och eventuellt ytterligare saften från 1 citron. Det är gott med lite chiliflakes i.Lägg ner en stor näve bladspenat och häll upp i soppskålar. Strö smulad fetaost över vid servering.

Nutrition

  • Serving Size: 4