Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolapizza på blomkålsbotten


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • Blomkålsbotten:
  • 250 g blomkål, riven (ca 5 dl)
  • 300 g riven mozzarella i påse (ca 5 dl)
  • 2 ägg
  • kryddor som salt, vitlökspulver och oregano
  • Topping:
  • 1 dl pizzasås
  • 2 dl riven ost
  • ev. protein som tunnskivad kyckling eller strimlad kalkon/skinka
  • 1/2 röd paprika
  • 45 champinjoner
  • 1 buffelmozzarella
  • 75 g gorgonzola (halvt paket á 150 g)
  • 56 grovhackade valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 g (vanlig ugn)
  2. Blanda ingredienserna till blomkålsbottnen och hetta gärna upp en plåt eller gjutjärnspanna i 15 min innan. Förgrädda bottnen i ca 15 minuter.
  3. Höj värmen till 250 gr.
  4. Platta ut smeten så tunt som möjligt på plåten/pannan.
  5. Lägg på pizzasås, riven ost och sedan övrig topping. Grädda tills pizzan ser klar ut!