Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste vitvinssåsen


Ingredienser

  • 1 dl schalottenlökar, finhackade
  • 1 st timjan kvist
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin med hög syra
  • 4 dl vatten
  • 1 fiskbuljong, tärning
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk creme fraiche

Instruktioner

  1. Fräs lök och timjan i smör utan att få färg.
  2. Tillsätt vin och koka tills cirka 1 1/2 dl återstår. Häll i vatten och buljong och låt reducera tills 2 dl återstår.
  3. Koka grädde i en separat kastrull tills 2 dl återstår, det blir en härlig karamellisering av grädden! Sila av vinbuljongen och blanda med den reducerade grädden.
  4. Mixa ner smör och creme fraiche med stavmixer. Servera!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4