Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparsås med whisky


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1/21 msk grovt malen svartpeppar (börja med mindre mängd!)
  • 1 tsk Worcestershiresauce
  • 1 msk tamarisoja
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 3 msk whisky eller konjak
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
  2. Tillsätt övriga ingredienser utom whiskyn. Låt koka ihop tills konsistensen är tjock och såsig.
  3. Tillsätt whiskyn och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.