Skriv ut

Glöggmartini


Scale

Ingredienser

  • 1 flaska vitvinsglögg
  • 2,25 dl gin
  • 1,5 dl sockerlag* (*går att göra på Ica Stevia Strö)
  • 1 citron
  • 1 tsk socker eller Sötströ (till glasen)
  • 1/2 tsk kanel (till glasen)

Instruktioner

  1. Blanda sötning med kanel på ett fat, fukta kanten med citronklyfta och doppa den i kanelsockret. Låt stelna.
  2. Blanda allt i en bringare och ställt kallt i förväg.
  3. Fukta kanterna på glasen med citron, doppa i ett fat med kanel. Låt stelna.
  4. Häll upp i iskalla glas vid servering.

Notering

  • * Sockerlag: Koka up 2 delar socker eller söströ med 1 del vatten. Låt svalna.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4