Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Getostsallad med balsammarinerade jordgubbar


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

150 gram getost
1 msk hasselnötsolja eller olivolja
125 gram jordgubbar
2 msk mörk balsamvinäger
3 soltorkade tomater
1 skiva inlagd grillad paprika
4 skivor inlagda rödbetsskivor
½ dl rostade och skalade hasselnötskärnor
65 gram salladsmix
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C med grill.
Skär getosten i 4 centimetertjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja.
Gratinera i övre delen av ugnen i cirka 4–5 minuter. De ska bara få lite färg, inte smälta ut.
Skiva jordgubbarna och marinera i balsam­ vinägern i ca 10 minuter.
Halvera de soltorkade tomaterna, skär den grillade paprikan i mindre bitar och dela rödbetsskivorna. Hacka hasselnötskärnorna.
Montera salladen genom att lägga sallad i botten, ringla olivolja över samt salta och peppra lite. Strö över soltorkade tomater, grillad paprika och rödbetor. Avsluta med de marinerade jord­ gubbarna (fördela balsamvinägern över också) och addera till sist getosten. Strö även över de hackade hasselnötskärnorna.