Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Getostsallad med balsammarinerade jordgubbar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 2

Ingredients

150 gram getost
1 msk hasselnötsolja eller olivolja
125 gram jordgubbar
2 msk mörk balsamvinäger
3 soltorkade tomater
1 skiva inlagd grillad paprika
4 skivor inlagda rödbetsskivor
½ dl rostade och skalade hasselnötskärnor
65 gram salladsmix
salt, peppar


Instructions

Sätt ugnen på 225 °C med grill.
Skär getosten i 4 centimetertjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja.
Gratinera i övre delen av ugnen i cirka 4–5 minuter. De ska bara få lite färg, inte smälta ut.
Skiva jordgubbarna och marinera i balsam­ vinägern i ca 10 minuter.
Halvera de soltorkade tomaterna, skär den grillade paprikan i mindre bitar och dela rödbetsskivorna. Hacka hasselnötskärnorna.
Montera salladen genom att lägga sallad i botten, ringla olivolja över samt salta och peppra lite. Strö över soltorkade tomater, grillad paprika och rödbetor. Avsluta med de marinerade jord­ gubbarna (fördela balsamvinägern över också) och addera till sist getosten. Strö även över de hackade hasselnötskärnorna.