Skriv ut

Galette (Crêpe) med ost, skinka- och ägg LCHF/Gluenfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk fiberhusk
  • salt

Galette

  • 60 g riven skinka
  • 2 dl riven mozzrella
  • 1 ägg
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Jag mixar det med stavmixer för att få smeten slät. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp en panna, gärna med kokosolja utan smak. 1 pannkaka är 1 dl smet. Stek på lite högre än medelstark värme. Vänd pannkakan, sänk värmen till strax under medel och lägg omedelbart på riven ost och skinkskivor eller strimlad skinka. Knäck ett ägg. När botten är lite gyllene, vik in kanterna försiktigt. Salta och peppra lite på ägget och lägg på lite extra riven ost. Lägg på locket och låt stå tills ägget stelnat något.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2