Skriv ut

Fylld fläskfilé med spenat och kronärtskocka

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • 4 msk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • smör
  • Spenat- och Kronärtskocksröra:
  • 125 g frusen upptinad spenat
  • 300 g färskost typ Philadelphia
  • 240 g kronärtskockshjärtan på burk, skurna i bitar
  • 125 g mozzarellaost i bitar
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • rivet skal av 1 citron

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 g.
  2. Rör ihop ingredienserna till röran.
  3. Pensla fläskfilén med soja blandat med kryddor och stek i smör på hög värme tills filén fått fin färg.
  4. Skär ett långt snitt i filén och fyll med röran.
  5. Sätt in i ugn i ca 20-30 minuter (innertemperatur 72 grader)
  6. Skär filén i skivor och servera med valfritt tillbehör.