Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bacon- och Äggmuffins


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • baconskivor
  • 8 ägg
  • kokosfett eller smör
  • Färska kryddor t.ex.: dill, timjan, eller persilja

Hollandaise

  • 300 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt, vitpeppar
  • Börja med Hollandisesåsen. Smält smöret.
  • Lägg citronjuice, vinäger, äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
  • Häll sakta ner gheet medan stavmixern är i gång i botten.
  • Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
  3. Pressa en baconskiva runt varje sida på muffinshålen.
  4. Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter om du vill ha krispiga bacon och ta sedan ut och knäck 1 ägg i varje hål.
  5. Servera bacon- och äggmuffinsarna med lite hollandaise och lite bladpersilja

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4