Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spenat- och kalkonmuffins


Ingredienser

  • 1 msk kokosolja eller smör
  • 200 gr. skivor kalkon
  • ½ röd paprika
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 2 dl hackad babyspenat
  • 8 ägg
  • salt, peppar
  • torkad oregano

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
  3. Strimla kalkonen. Tärna paprikan.
  4. Hetta upp kokosoljan i en stekpanna och låt allt utom spenaten fräsa ihop tills det fått fin färg.
  5. Rör ner spenaten och låt det bli varmt ihop i någon minut.
  6. Vispa äggen tillsammans med salt, peppar och lite oregano. Rör ner kalkon och grönsaksfräset och rör ordentligt.
  7. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4