Skriv ut

Fredrikas Nöt- och Fröbröd PALEO, LCHF


Scale

Ingredienser

  • 100 g pekannötter
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 100 g krossade linfrön
  • 100 g skalade sesamfrön
  • 100 g solrosfrön
  • 150 g pumpakärnor
  • 50 g chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 100 g kallpressad rapsolja eller deodoriserad kokosolja
  • 6 st ägg
  • (Några hackade dadlar i är också gott i)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Väg upp alla nötter (nötterna ska vara hela) och häll i stor skål.
  3. Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop allt noggrant.
  4. Smörj en form och strö den med sesamfrön.
  5. Strö chiafrön över limpan.
  6. Baka 60 min i 150 grader.
  7. Låt svalna och skär sedan upp, gärna med skärmaskin.
  8. Frys in skivorna så har du alltid ett färskt bröd att ta fram! Brödet håller länge i rumstemperatur också!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 32