Skriv ut

Fläskfilé i Srirachasås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 fläskfilé á 500 g
  • 2 gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • Smör att steka i
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 23 msk sriracha sauce

Instruktioner

  1. Putsa fläskfiléerna och skär ii tunna skivor. Bryn dem i smör i het panna.
  2. Finhacka lök och skär champinjonerna i kvartar. Stek i rikligt med smör, salt lite.
  3. Lägg kött och svamp- och lökfräset i et större gryta och rör ner övriga ingredienser. Låt småputtra ca 10 minuter.
  4. Servera med valfritt tillbehör