Skriv ut

Fjärilskotlett med senap- och dragonsås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 6 fjärilskotletter
  • 150 g champinjoner
  • 4 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
  • 3 tsk torkad dragon
  • lite tamarisoja, salt, svartpeppar
  • kokosolja och smör att steka i.

Tillbehör

  • 1 knippe sparris
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 50 g feta
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna och bryn i kokosolja (utan smak) och smör.
  3. Lägg över i ugnsform. Stek champinjonerna i samma panna, lägg ovanpå köttet.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen, häll såsen över.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Finhacka rödlöken och bryt av den hårdaste delen av sparrisen och fräs i kokosolja på låg värme tills sparrisen blivit lagom mjuk. Lägg upp och blanda med lite rödvinsvinäger, salt och peppar. Smula fetaosten ovanpå.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6