Skriv ut

Fiskgratäng med pepparrot och räkor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 800 gram vit fisk (kolja är gott!)
  • 2 burka pepparrot färskost (Cantadou)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 buljongtärning
  • 1 knippe dill
  • salt och peppar
  • 2 dl handskalade räkor
  • 1 burk röd stenbitsrom

Instruktioner

  1. Sätt unen på 200 gr.
  2. Lägg fisken i form, salta och peppra lite.
  3. Blanda grädde, creme fraiche, färskost och buljongtärning. Koka upp och rör sedan ner dill och smaka av med salt och peppar. Häll över fisken. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 52 grader, ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen och toppa med räkor och caviar vid servering


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8