Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiskgratäng med krämig kräftsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé eller torskrygg
2 stora morötter
1 liten gul lök
400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1,5 msk skaldjursfond alt 1 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1 burk kräftstjärtar i lake ca 170 g
1 knippe hackad dill
salt, peppar, cayennepeppar
smör att steka i


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg filéerna i en ugnsform och salta och peppra.
  3. Riv morötterna och finhacka löken.
  4. Fräs morötterna och löken i lite smör.
  5. Rör ner grädde, creme fraichen och mjukosten. Rör sedan ner fond/buljong, vitt vin, tomatpuré och grovhackade kräftstjärtar. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar, det ska vara lite sting i den!
  6. Häll över laxen och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Servera gärna med rotfruktsgratäng och en god sallad!
  8. Jag toppade även med lite skalade räkor.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6