Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fishtaco / Sojalax med tillbehör i salladsblad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g  laxfilé
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk färsk ingefära, riven
1 msk  honung eller fibersirap
1/2 dl ljus japansk soja
lite Sesamolja
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
lite salt

Mangosalsa:
250 g fryst mango
2 st avokado, i tärningar
1/2 rödlök, finhackad
1/2 gurka, i tärningar
1  lime, saften^
lite Chiliflakes
1 msk  neutral olja
salt och peppar

Sweetchili- och limesås:
3 dl gräddfil alt grekisk yoghurt
3 msk sweet chili
1/2 pressad lime + skalet av 2 lime
smaka av med salt och peppar

Chipotlemajonnäs:
1 ägg
11,5 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
(alt 2 dl färdig majonnäs)
2 msk chipotlepasta

Tillbehör: Mindre Salladsblad, koriander, picklad rödlök, skalade räkor


Instruktioner

Skär laxen i bitar om 2-3 cm, blanda ihop med marinaden och ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ställ kallt.
Blanda ihop ingredienserna till mangosalsan.
Gör majonnäsen: Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i. Blanda ner chipotlepastan.
Stek laxen i stekpanna på hög värme, laxen kommer att få en lätt sotad yta.
Servera direkt.