Skriv ut

Citronsockerkaka – glutenfri, sockerfri, mejerifri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3/4 dl smält kokosolja
  • 3/4 dl honung eller sötning (Jag tog 1/2 dl honung och en halv pipett steviadroppar)
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice + skalet av 1 citron
  • 1 dl kokosmjöl (Aman Prana)
  • 1 dl Mandelmjöl (Ica)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr vanlig ugn.
  2. Vispa äggen pösiga.
  3. Pressa citronerna.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna.
  5. Vispa ner citronjuice, skal, olja, sötning i äggen och vispa sedan ner de torra ingredienserna. Smeten ska inte vara tjock och stabbig utan mer fluffig och ska kunna klickas ner enkelt i smord liten form.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna, stjälp upp och skär i skivor.

Notering

  • Per skiva: 122 kcal, 4.7 g kh, 9 g fett, 4 g protein

Näringsinnehåll

  • Portioner: 14