Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citronsockerkaka – glutenfri, sockerfri, mejerifri


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3/4 dl smält kokosolja
  • 3/4 dl honung eller sötning (Jag tog 1/2 dl honung och en halv pipett steviadroppar)
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice + skalet av 1 citron
  • 1 dl kokosmjöl (Aman Prana)
  • 1 dl Mandelmjöl (Ica)
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr r vanlig ugn.
  2. Vispa äggen pösiga.
  3. Pressa citronerna.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna.
  5. Vispa ner citronjuice, skal, olja, sötning i äggen och vispa sedan ner de torra ingredienserna. Smeten ska inte vara tjock och stabbig utan mer fluffig och ska kunna klickas ner enkelt i smord liten form.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna, stjälp upp och skär i skivor.

Noteringar

  • Per skiva: 122 kcal, 4.7 g kh, 9 g fett, 4 g protein

Nutrition

  • Serving Size: 14