Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lemoncurd & Citronmousse med bär och crunch


Ingredienser

Förbered

Mandelcrunch

  • 1,5 dl mandelmjöl (Icas mandelmjöl använde jag)
  • 50 g smör
  • 1 msk Ica stevia strö

Citronmousse

  • 125 g mascapone
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 cl limoncello (går att utesluta men rekommenderas)
  • 1/2 dl lemoncurd

Övrigt

  • 1 dl lemoncurd
  • Bär som jordubbar, hallon och blåbär

Instruktioner

  1. Förbered lemoncurd och mandelcrunch: Sätt ugnen på 180 gr, rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
  2. Vispa ihop citronmoussen.
  3. Lägg lemoncurd i botten på ett glas, skeda över citronmoussen. garnera med bär och toppa med mandelcrunch. Servera!

Nutrition

  • Serving Size: 4