Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladpannacotta med jordgubbssås


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 3

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g choklad av bra kvalitet
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ev. 1 msk björksocker eller lite steviadroppar om man vill ha det sötare
  • 1 nypa salt
  • Jordubbscoulis:
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 1/2 citron, saften
  • 1 gelatinblad

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter
  2. Koka upp grädden och låt sjuda någon minut. Dra åt sidan och vispa ner vaniljpulver, salt och bryt ner chokladen. När allt är smält rör ner den mjuka gelatinet.
  3. Häll upp i glas och ställt kallt sammanlagt minst 2 timmar.
  4. Efter 1 timme, gör coulin: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Värm jordgubbar i saften av 1/2 citron och när jordgubbarna är mjuka mixa med stavmixer till slät sås. Rör ner gelatinbladet. Häll över chokladen och ställ kallt.
  5. För vitchokladgarnering: Smält lite vit choklad och spritsa till en slarvig trekant på bakplåtspapper, låt stelna.
  6. Servera med en klick grädde i glaset.