Skriv ut

Chokladkaka med mango och kolasås (Glutenfri, Low Carb)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 40
  • Totaltid: 50

Scale

Ingredienser

Chokladkaka

  • 100 g 70% mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk bakprotein (går att utesluta)
  • 2 msk kakao
  • 250 g styckfryst mango (Ica)

Kolasås

  • 2,5 dl krämig kokosmjölk (Jag använde Garant)
  • 100 g ekologisk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kokosfett

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g.
  2. Smält chokladen med smör i kastrull. Vispa ägg och sötning. Vispa ner kakao, mandelmjöl och bakprotein och chokladsmeten. Häll i smord form och tryck ner de frysta mangobitarna) grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  3. Låt svalna. Pudra med sukrin melis innan servering.
  4. Under tiden koka kolasåsen: Vispa ihop kokosmjölk och honung och koka på svag värme i ca 40 minuter. Rör då och då. Rör ner vaniljpulver och kokosfett och låt koka några minuter till. Servera ljummen.

Notering