Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chokladbollar / Ketobollar


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • *
  • 100 g smör
  • 100 g kokosflingor
  • 3 msk kakao (gärna RAW)
  • 23 msk stark espresso
  • 2 msk mandelsmör (uteslut om du är allergisk)
  • 1/21 tsk vaniljextrakt
  • Sötning motsvarande sötman från ½ dl vanligt socker – välj det du mår bäst av! *
  • Kokosflingor att rulla chokladbollarna i
  • * Jag rekommenderar ingen speciell sötning, en del vill ha naturligt socker från t.ex. dadlar eller honung och en del vill ha sötningsmedel som erythritol/stevia.

Instruktioner

  1. Rumstemperera smöret och blanda sedan alla ingredienser till en smet.
  2. Ställ kallt och rulla sedan till bollar, rulla i kokos.
  3. Förvaras kallt,

Noteringar

Per chokladboll

  • 84 kcal, 1 g protein, 0.8 g kolhydrater och 8.4 g fett (med sockerfri sötning som erythritol/stevia)
  • (3% kh, 5% protein, 91% fett)

Nutrition

  • Serving Size: 20