Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Chili sin carne


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x
Scale

Ingredienser

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paprikor i olika färger
2 msk tomatpuré
12 tsk kakao av god kvalitet
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 msk paprikapulver, gärna rökt
1 tsk oregano
1 tsk chiliflakes
1 burk (400 g) krossade tomater
1 dl chilisås
1,5 msk fond
1 msk mörk soja
1 dl rött vin
1 lagerblad
2 dl majskorn (valfritt)
1 burk/tetra kidneybönor
1 burk/tetra svarta bönor
1 burk/tetra stora vita bönor

Till garnering och servering:

1 skivad färsk jalapeno
bladpersilja
gräddfil


Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöksklyftor.
Kärna ur paprikan och skär dem i mindre bitar. Bryn lök och vitlök i lite olja på svag värme tillsammans med kryddorna och kakao.
Tillsätt tomatpuré och låt allt fräsa ihop en stund. Rör ner tomatkross, chilisås, fond, soja, rött vin och lagerblad. Skölj bönorna och rör ner tillsammans med majs. Låt allt puttra ihop ihop i ca 15 minuter.
Servera med färsk skivad jalapeno, bladpersilja och gräddfil.

3. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna. Koka grytan utan lock ca 10-15 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, smaka av med salt och peppar.

4. Låt alltsammans bli genomvarmt.