Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chic Waldrof


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk citronjuice
  • Salt, peppar
  • 1 blekselleri
  • 1 sydligt äpple
  • 2 dl rostade valnötter
  • 0,5 dl torkade tranbär
  • Salt, peppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl tamarisoja
  • Salt, peppar
  • Ev lite lite honung.
  • Romansallad

Instruktioner

  1. Blanda de blöta ingredienserna och skär sellerin i tunna skivor. Skala äpplet och halvera. Skär sedan i tunna korta stavar. Jag använder min Alligator!
  2. Rosta valnötter i panna, Grovhacka dem sedan. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  3. I en påse blanda marinaden och lägg ner de putsade kycklingfiléerna. Blanda och låt gärna ligga i kylskåp en halvtimme.
  4. Grilla sedan ute eller i ugn, 225 gr.ader i ca 20 minuter.
  5. Låt kycklingen vila under aluminiumfolie i ca 10 min innan den skärs upp, så blir den saftig.
  6. Lägg upp romansalladsblad på tallrikar, waldorfröran ovanpå och till sist uppskivad kyckling.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2