Ingredienser
- 1 dl gräddfil
- 0,5 dl majonnäs
- 1 äggula
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk färsk citronjuice
- Salt, peppar
- 1 blekselleri
- 1 sydligt äpple
- 2 dl rostade valnötter
- 0,5 dl torkade tranbär
- Salt, peppar
- 2 kycklingfiléer
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl tamarisoja
- Salt, peppar
- Ev lite lite honung.
- Romansallad
Instruktioner
- Blanda de blöta ingredienserna och skär sellerin i tunna skivor. Skala äpplet och halvera. Skär sedan i tunna korta stavar. Jag använder min Alligator!
- Rosta valnötter i panna, Grovhacka dem sedan. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
- I en påse blanda marinaden och lägg ner de putsade kycklingfiléerna. Blanda och låt gärna ligga i kylskåp en halvtimme.
- Grilla sedan ute eller i ugn, 225 gr.ader i ca 20 minuter.
- Låt kycklingen vila under aluminiumfolie i ca 10 min innan den skärs upp, så blir den saftig.
- Lägg upp romansalladsblad på tallrikar, waldorfröran ovanpå och till sist uppskivad kyckling.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2