Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chiaknäcke Glutenfritt


Ingredienser

  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk mortlad anis
  • 1 tsk mortlad fänkål
  • 2 dl vatten
  • vita vallmofrön och havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner vattnet.
  3. Lägg ett bakpapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel.
  4. Smeten ska vara ca 0,5 cm hög, platta ut med baksidan av en sked.
  5. Strö lite vallmofrön och havssalt ovanpå.
  6. Grädda i ca 30 minuter, ta då ut och skär i 20 stycken skivor. Vänd på skivorna och sätt in i ugnen igen i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt chiaknäckena torka på plåten.
  7. Försvara i burk i rumstemperatur

Noteringar

  • Per styck: 91 kcal, 4 g protein, 8 g fett, 1 g kolhydrater

Nutrition

  • Serving Size: 20