Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chevrefylld laxfilé med kall örtsås


Ingredienser

  • 2 st laxfile á 200 gr.
  • 70 g chevre
  • 2 st timjankvistar
  • 1 tsk mortlad rosépeppar
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 msk pumpakärnor

Örtsås

  • 1 dl créme fraiche
  • 1 d gräddfil
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl örter ( Dill, gräslök, basilika)
  • Salt, vitpeppar
  • 1 msk fäskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Fyll laxfilén med chevretårtbitarna.
  3. Krydda med himalayasalt, rosépeppar och timjankvist.
  4. Sätt in i ugnen tills filén har en innertemperatur om 47-48 grader.
  5. Ett tips är att höja värmen till grill-läget när temperaturen står på 40 grader.
  6. Mixa örterna med citronjuice och olivoljan med stavmixer. Skeda upp i skål. Blanda ner majonnäs och mejerierna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 2