Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Canneloni med spenat och gorgonzola


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Plattor

  • 4 ägg
  • 1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
  • 1/2 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Fyllning

  • 1 sats tomat/pizzasås: 56kilo.se/tomatsas-till-pizza-pizzasas
  • 1 gul lök
  • 200 gr. bladspenat
  • 250 g ricotta
  • 150 g gorgonzolaost
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • salt, grovmald svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl riven mozzarella

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
  2. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Smörj ett annat papper och lag ovanpå. Kavla ut till en rectangular platta lika stor som plåten. Låt pappret vara kvar ovanpå och sätt in i ugnen.
  3. Grädda i ca 10 minuter.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär i 10×15 cm platter med pizzaskärare eller kniv.
  6. Lägg en sträng fyllning längs långsidan och rulla ihop och lag i smord form med skarven nedåt. Upprepa tills alla plattor är fyllda. Häll tomatsåsen ovanpå och strö riven ost ovanpå.
  7. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter tills osten smält och tomatsåsen bubblar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4