Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesarsallad med currydressing


  • Författare: åse Falkman Fredrikson

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer

Marinad

  • 1/2 dl rapsolja + 1/2 dl soja
  • lite salt och peppar
  • 1 paket bacon
  • 50 g fetaost

Currydressing

  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk gräddfil
  • 20 g mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt, vitpeppar

Sallad

  • Romansallad
  • rödlök
  • paprika
  • vit balsamvinäger + olivolja
  • salt peppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå kallt i kylskåpet, smakerna kommer fram mer om det får stå ett tag.
  2. Sätt ugnen på 150 g.
  3. Putsa filéerna och lägg i påse med olja och soja. Marinera en stund.
  4. Lägg filéerna i ugnssäker form och stek tills en termometer visar 72 grader i innertemperatur.
  5. Ta ut filéerna och låt vila i aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
  6. Sek baconet knaprigt.
  7. Gör i ordning grönsalladen med valfria grönsaker, ringla lite olivolja och vit balsamvinäger över och krydda med salt och svartpeppar (godast tycker jag!)
  8. Strö fetaosten över, baconet, sedan kycklingen och currydressingen
  9. Enjoy!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2