Skriv ut

Bovetebröd (proteinberikat)

  • Förberedelsetid: 120
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 140

Scale

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 9 dl kallt vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 430 g Risenta bovetemjöl (ca 7 dl)
  • 190 g Risenta rismjöl (ca 3 dl)
  • 20 g bakprotein (knappt 1 dl)
  • 8 g kruskakli (drygt 2 msk)
  • 45 g Finax psylliumfröskal (ca 0,75 dl)
  • ev 2 msk brödkryddor (blir jättegott!)

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.
  2. Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.
  3. Vispa några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i en form (ca 23 x 31) och fördela degen i den. Fördela försiktigt degen jämn, utan att trycka till den för mycket. Jag använder lite bovetemjölade händer och en slickepott. Strö bovetemjöl ovanpå och jäs under bakduk i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader och baka av i ca 30 minuter.
  4. Låt svalna helt innan brödet skärs upp annars faller brödet ihop lite och blir kladdigt.

Notering

  • 65 kcal – 2.5 g protein – 12.5 g kh – 0.5 g fett per skiva (om brödet delas i 34 skivor)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 34