Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bounty


  • Författare: Åse
  • Portioner: 15-18

Ingredienser

3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosolja
(2,5 msk honung eller sötning med sötma motsvarande 50 gr socker *) – Sötning går givetvis att utesluta helt!
12 msk krämig kokosmjölk
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljextrakt eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%
(2 msk Malibu kokoslikör)


Instruktioner

I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint..
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och smaksätt gärna med varm kokoslikör för en rikare smak och konsistens, men går givetvis att utesluta.
Rulla sedan bollarna i chokladen och strössla lite kokosflingor ovanpå.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.
*50 gr socker är sötma referensen.Vad ni sedan använder väljer ni. Titta på paketet om ni använder sötningsmedel, hur det ska doseras.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!