Ingredienser
- 375 g oxfilé
- 200 gr. bönpasta
- 3 schalottenlökar
- 300 g skogschampinjoner/kastanjechampinjoner
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 st ekologisk köttbuljog
- 1,5 dl vitt vin
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- 2–3 msk tryffelolja
- 80 g bladpenat
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Ta fram oxfilén i rumstemperatur ca 1 timme innan tillagning. Skär i strimlor.
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs oxfilén snabbt, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
- Koka bönpastan enligt anvsining.
- Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund. Rör sedan ner buljong och blanda ner pasta, spenat, tryffelolja, riven parmesan och oxfilén. Smaka av med salt och peppar och servera genast.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4