Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta. Finhacka lök och vitlök och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatkross och tomatpuré. Krydda med oxfond, rött vin, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Börja nu med lasagneplattorna
Lägg ett bakplåtspapper på en stor ugnsform och pensla med olja.
Mixa ett medium stort blomkålshuvud med S-kniv i matberedare. Det ska bli finrivet. Lägg i skål och sätt den i mikrovågsugnen, kör i 2 minuter på högsta.
Rör om och mikra sedan igen i 2 minuter.
Låt svalna och lägg sedan i en bakduk och pressa ut vätskan genom att knyta ihop och vrida handduken. Drygt 2 dl vätska ska ut, riset måste bli torrt.
Lägg blomkålsriset, ägg och kryddor i en skål och rör ihop.
Bred smeten på bakplåtspappret och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna. Skär sedan i lagom stora bitar (som lasagneplattor).
Koka upp grädde och creme fraiche, dra sedan åt sidan och rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar.
Ta en djup gratängform och börja med lite bolognese, sedan plattor och bechamel. Varva och avsluta gärna med ostsås och sedan riven parmesan.
Höj ugnsvärmen till 225 °C och grädda i 20-30 minuter.