Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BLIXTFRALLOR – glutenfria


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 6

Ingredients

2 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
1 tsk softbake (kan nog uteslutas)
3/4 tsk salt
2 msk olja (eller rumsvarmt smör)
2,5 dl mjölk


Instructions

Tillred för Airfryer: 
Förvärm Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter.  Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg degbitarna i Airfryerkorgen. Sätt igång Airfryern fortfarande på 200 gr i 10 minuter. Låt svalna och skär upp.
Tillred i ugn:
Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Låt stå i minst 5 minuter.  Strö havremjöl på ett bakbord och stjälp upp degen.
Formadegen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg på bakplåtspapper.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp.

Notes

Per fralla: 188 kcal, 5,8 g protein, 7,4 g fett, 25,6 g kolhydrater, 4,1 g fibrer.
(vid användning av standardmjölk)